PDA

View Full Version : Gba emu help



Bonic
October 25th, 2006, 23:37
I'm building a GBA emulator...I said that awile back. I have a quick question, how do I get the DS to boot the gba hardware? Which is the thing that boots up GBA games on DS

xcjzerox
October 25th, 2006, 23:47
try bootme sorry Iam not an expert why don't you use the code for Visual gameboy
well this play gbc games just asking

Bonic
October 25th, 2006, 23:51
No, the DS won't play gbc, theres a emu for that.
renaming doesn't work, I'm trying to make the ds load a gba rom with the gba hardware

Junixx
October 25th, 2006, 23:51
The ARM7 Processor is the GBA's exact processor, exept more powerful (i think? dont know much about the GBA specs) just run the code on the ARM7 and you should have no need for booting it to GBA, and i don't think you can go from the DS code running on GBA card slot to GBA in GBA...

Bonic
October 26th, 2006, 00:15
Thanks...but how do I use the GBA processor? I was going to make the emu do this:
Boots up the gba code
Play ANY gba rom called "bootme.gba"

I need a code to boot up the gba processor for DS.

Bonic
October 26th, 2006, 01:44
Ok, I got a code....so...where do I put it...how do I use it? http://www.bottledlight.com/ds/index.php/Main/GBAMode

xcjzerox
October 26th, 2006, 02:03
I think you put it on the emulator

I think

or just put it on the file..


sorry Iam trying to help

went is this comen out

Gunnex
November 19th, 2006, 18:05
I may suggest, even if it sounds stupid, maybe calling ARM7 into ARM9 giving more RAM thus easier GBA emulation, or something like that.