Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: FrodoWii Update

                  
   
  1. #1
    DCEmu Coder GPF's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Texas
    Age
    45
    Posts
    796
    Rep Power
    55

    Default FrodoWii Update

    Been playing around with FrodoWii lately have added some routines to play around with how the emulation is working, right now I have only implemented gamecube controler, press left trigger and it does the simple
    10 PRINT"HELLO WORLD"
    20 GOTO 10
    RUN
    which runs forever

    and if you press the start button on the controller, it loads a hardcoded .prg file, right now I have been testing Bruce Lee, but for some reason sound isn't working yet. I did a compile of the source against devkitPPC R14/libogc and was able to run it under an older gc emulator, so I could get this screenshot. But I have also tested it on hardware, kind of cool to be playing Bruce Lee on my TV again.

    Hopefully will have time to release a updated test binary and the source code soon.

    Troy(GPF)


  2. #2
    Won Hung Lo wraggster's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottingham, England
    Age
    46
    Posts
    123,567
    Blog Entries
    3209
    Rep Power
    50

    Default

    ooh awesome. want me to make a wii news forum so that this news shows up on the wii site too ?

  3. #3
    DCEmu Coder GPF's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Texas
    Age
    45
    Posts
    796
    Rep Power
    55

    Default

    Quote Originally Posted by wraggster View Post
    ooh awesome. want me to make a wii news forum so that this news shows up on the wii site too ?
    Yeah that would be great, maybe change my PSP forum to Wii, since I have never had a chance to do any PSP coding.

    Thanks,
    Troy

  4. #4
    Won Hung Lo wraggster's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottingham, England
    Age
    46
    Posts
    123,567
    Blog Entries
    3209
    Rep Power
    50

    Default

    already done

    want me to get rid of the psp forum or just hide it for now ?

    btw this forums news/releases show up on the wii and dcemu sites

  5. #5
    DCEmu Coder GPF's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Texas
    Age
    45
    Posts
    796
    Rep Power
    55

    Default

    Quote Originally Posted by wraggster View Post
    already done

    want me to get rid of the psp forum or just hide it for now ?

    btw this forums news/releases show up on the wii and dcemu sites
    I guess just hide it, I might code for the PSP someday

  6. #6
    Won Hung Lo wraggster's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nottingham, England
    Age
    46
    Posts
    123,567
    Blog Entries
    3209
    Rep Power
    50

    Default

    is the wii as easy as the ds to code on ?

  7. #7
    DCEmu Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Really GREAT news!

  8. #8
    DCEmu Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Disclammer: I'm new to Commodore emulation...

    Quote Originally Posted by GPF View Post
    if you press the start button on the controller, it loads a hardcoded .prg file
    2 questions:
    - Hardcoded .prg filename, or hardcoded in the binary?
    - I have some files in .tap format, is it possible to convert, or must find roms in .prg?

    Quote Originally Posted by GPF View Post
    Hopefully will have time to release a updated test binary and the source code soon.
    :thumbup:

    Waiting for a new release to test it

  9. #9
    DCEmu Coder Sektor's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Australia
    Posts
    212
    Rep Power
    45

    Default

    Quote Originally Posted by wraggster View Post
    is the wii as easy as the ds to code on ?
    As far as coding goes it is almost as easy but testing is much harder since Wii emulators are much further behind than DS emulators. Testing on hardware is easier on the DS since you don't need a TV/sensor bar/controllers and it's much easier to bring a DS to a PC than it is to bring a Wii. I'm sure dedicated Wii coders will have a Wii next to their PC all the time but not every coder can afford that.

    At least the Wii has a built-in SD slot, so you don't have to worry so much about compatibility on different flash devices but coders have to make sure their game works on PAL50, PAL60, NTSC, component and RGB. There is a standard for rebooting/relaunching your code and sending by wi-fi on the Wii. You can do those things on the DS but some techniques don't work on all devices/wi-fi cards.
    Last edited by Sektor; September 5th, 2008 at 10:35.

  10. #10
    DCEmu Coder GPF's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Texas
    Age
    45
    Posts
    796
    Rep Power
    55

    Default

    Quote Originally Posted by i23098 View Post
    Disclammer: I'm new to Commodore emulation...



    2 questions:
    - Hardcoded .prg filename, or hardcoded in the binary?
    - I have some files in .tap format, is it possible to convert, or must find roms in .prg?



    :thumbup:

    Waiting for a new release to test it

    Right now its hardcoded in the binary, but there are utilities that can extract a .prg file from a .tap and other formats if I remember right, I think its called Star Commander. But my plan is to try to get .d64 support working before my next release, if not i'll at least get .prg loading from a hardcoded name.

    Troy(GPF)

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •